Evenementen
Kalender

Breda Jazz Festival 9 t/m 12 mei 2024

9 t/m 12 mei is het zover: Breda Jazz Festival! Dit Festival is vanaf 1971 uitgegroeid tot een groots vierdaags muziekevenement voor een breed publiek. De opening is elk jaar op Hemelvaartsdag, om 13:00 uur op de Grote Markt in Breda. Vier dagen later, op zondagavond, worden de laatste noten gespeeld.

Wilt u alvast het programma doornemen of heeft u een andere vraag? Neem dan even een kijkje op de website. 

Move to Fight Cancer 23 juni 2024

Breda brengt het samen! Drie grote evenementen komen samen op één dag en op één locatie. Op zondag 23 juni strijden we in het centrum van Breda tegen kanker. 1250 deelnemers zwemmen, rennen of spinnen voor het goede doel. Ben jij er ook bij?  

Belangrijk mededeling: Op zondag 23 juni moet de steiger Prinsenkade Noord LEEG! zijn.

Een steentje bijdragen? Doneren kan via de onderstaande link.

Brand Parkies Juli & Aug 2024

Brand parkies is een gratis festival in het Valkenberg stadspark gedurende de maanden juli en augustus. Elke dinsdagavond ligt het gehele park vol met kleedjes en klinkt er livemuziek vanuit de verschillende podia. Drankjes mogen zelf meegenomen worden zolang het geen glas is, maar aarzel niet om een drankje bij de bar te halen. Zo houden we Parkies gratis toegankelijk.

Na het evenement bruist de binnenstad vaak nog even door in een van de vele cafés en kroegen. Ook zijn er silent disco’s te vinden waar nog even gedanst kan worden. 

Benieuwd naar de optredens? Klik om meer info

Havenfeesten 18-19-20 Aug 2023

De havenfeesten van Breda komen weer terug! Dit jaar toveren verschillende horecaondernemers onze haven weer om tot een groot feest vol muziek en gezelligheid. In het weekend van 16, 17 en 18 augustus 2024 vind je onder andere 6 podia, een “Q-music foute party”, “silent disco”, het “witbier festival” en meer. Gratis toegang en voor iedereen wat wils. 

Tijdens het evenement zal er een tijdelijke opbouw van pontons zijn in de haven. De doorvaart langs deze pontons betreft 6.24 meter. Ook worden er lampjes aan de zijkant van de pontons gehangen, zodat deze in het donker zichtbaar blijven.  

Er zullen ook diverse wateractiviteiten plaatsvinden in de havenbak. Denk hierbij aan activiteiten zoals suppen, waterbikes en waterballen. Voor degenen die van watersport houden, kan dit een leuke kans zijn om deel te nemen aan deze activiteiten.

Het opbouwen van de pontons voor de Havenfeesten zal beginnen op 13 augustus, en na afloop van de feesten worden de pontons weer verwijderd op dinsdag 20 augustus. 

De tranen van van Cooth 31 Aug 2024

Op 31 augtus 2024 keert het jaarlijkse festival De Tranen Van van Cooth terug. Zoals de naam al verklapt vindt het evenement plaats bij het van Coothplein in Breda. Het omvat liveoptredens van lokale artiesten en bands die verschillende muziekstijlen vertegenwoordigen, zoals pop, rock, jazz, blues, klassiek, folk en meer. Het wordt ook wel het “gratis meezingfeest van Breda” genoemd.

Voor meer informatie over het evenement kan je de officiële website bezoeken via de onderstaande button.

Breda Barst 6-7 Sep 2024

Op vrijdag 6 en zaterdag 7 september komt Breda Barst terug naar het Valkenberg stadspark. Dit gratis festival wordt al georganiseerd sinds 1994 en is een mix van rock, pop, hiphop, dance en meer. Het is een festival voor jong en oud, of je nu komt voor de optredens of de gezelligheid, iedereen is welkom.

 Voor meer informatie over het programma, klik op de onderstaande link.

Check beschikbaarheid

[bookly-form category_id="3" service_id="12" hide="categories,services,service_duration,staff_members,date,week_days,time_range"]
[bookly-form category_id="3" service_id="12" hide="categories,services,service_duration,staff_members,date,week_days,time_range"]